Himmelsk gode punsjkuler. Også glutenfri variant!

Punsjkuler

Punsjkuler med oboy, himmelsk gode 😃 Disse kan lages med vanlig havregryn eller glutenfri havregryn. Lett og raske å lage 😊 Er du glad i rom så tilsett mer rom enn oppgitt.

Ingredienser:

150 g smør

2 dl melis

2 dl oboy

6 dl lettkokt havregryn

1 dl melk

10 dråper rom essens

Ca 150 g kokosmasse til pynt eller kakestrøssel

Slik gjør du:

Bland smeltet smør med melis og oboypulver. Ha i havregryn, melk og rom essens. Rør blandingen godt sammen og la den stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Da vil havregrynene svelle opp og gjøre massen fastere.

Ha kokosmasse eller kakestrøssel på en tallerken eller liknende. Rull og form små kuler av deigen med hendene og rull dem forsiktig i kokos eller kakestrøssel. Fukt hendene med vann jevnlig slik at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.

Sett punsjkulene på et brett og sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stive kan du ha dem i en kakeboks og oppbevare de kjølig.

#punsjkuler #punsjboller #glutenfri

#julestemning #julebakst #advent #jul #juleforberedelser

0

Skriv en ny kommentar